divendres, 28 de febrer de 2014

Musicoteràpia durant l'embaràs

Musicoteràpia durant l’embaràs és un nou servei de Musicoteràpia Garraf. Per a participar en les sessions, no calen coneixements musicals i es pot fer a partir de qualsevol mes de gestació. També hi poden prendre part les parelles.
Per a presentar aquest servei, us convidem a un taller gratuït que tindrà lloc el proper dissabte 8 de març, a les 10:30 h, al Centre Yoga Om, al C/ Menéndez y Pelayo, 66, a Vilanova i la Geltrú.

El taller serà impartit per Clara Pallarès, musicoterapeuta de Barcelona formada a Argentina amb Gabriel Federico, referent mundial en la matèria.

Si sabeu d’algú que estigui esperant i creieu que els pugui interessar la informació, us demanaríem, si us plau, que els la féssiu arribar.

D’altra banda sapigueu que després d’aquest tastet gratuït, està previst oferir tallers de manera periòdica per als quals tindrem targetes regal a la vostra disposició. Si voleu fer un regal per a un nadó a punt de néixer, i en busqueu un d’original que, a més a més aporti uns beneficis que duraran per sempre, no se’ns n’acut cap millor que unes sessions de musicoteràpia!En aquestes sessions, l’embarassada expressa i rep, canalitzant les seves emocions a través de la música i dels sons. La música representa una eina per als futurs pares que els permet vincular-se al nadó abans del seu naixement i gaudir més de l’embaràs. Al mateix temps, s’ofereix un espai on compartir inquietuds i pensaments que de manera conscient o inconscient poden influir en el procés de gestació.

Aquesta metodologia es pot aplicar tant a nivell clínic com de taller. En aquest cas, es realitzaria un format d’intervenció més lúdic, és a dir, sense aprofundir tant com seria el cas d’un procés terapèutic.

Objectius:
Fomentar i reforçar el vincle mare-pare-nadó
Millorar la qualitat de vida de l’embaràs, el part i el puerperi
Afavorir en la qualitat de vida del nadó en les etapes pre-peri i post-natal
Gaudir d’una connexió profunda amb el nadó encara per néixer i promoure un clima emocional adequat per a la gestació
Afavorir en la percepció sensorial dels moviments del nadó, la qual cosa facilita la conscienciació i la percepció de l’embaràs
Compartir amb la parella les sensacions relacionades amb l’embaràs
• Desenvolupar l’autocontrol sobre la sensopercepció del dolor
• Reduir el nivell d’ansietat matern
• Estimular al nadó mitjançant l’execució d’instruments musicals, música gravada i la pròpia veu materna i/o paterna a través del cant
• Preparar a les embarassades per al moment del part a partir de diferents procediments musicoterapèutics


Tècniques:
Relaxació a través de moviment, visualització creativa amb música, cançons de benvinguda i comiat, bany sonor, massatge i improvisació dirigida amb instruments musicals.

Per a més informació: mtgarraf@gmail.com
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada