Estimulació 0-3 anys



INTRODUCCIÓ: 

Els camps d’aplicació de la Musicoteràpia són diversos éssent un d’ells l’estimulació musical d’infants de 0 a 3 anys. A través de la música es pot afavorir el seu desenvolupament integral, és a dir, tant les capacitats físiques i intel.lectuals com els vincles afectius amb el seu entorn més proper.

A partir del cinquè mes de gestació el fetus ja té totalment desenvolupat el sentit de l’oïda, de manera que, al néixer, el nadó, està totalment preparat per rebre estímuls musicals. Això fa que poguem afirmar que la música és el seu primer llenguatge. De fet, tots els éssers humans passem per una etapa pre-verbal però no per una etapa pre-musical.

Aquesta capacitat que tenen els nadons d’assimilar la música i de sentir-se atrets per ella fa que aquesta sigui un excel.lent mitjà per  a desenvolupar la sensibilitat auditiva, millorar l’atenció, la memòria i la concentració, promoure l’adquisició del llenguatge, treballar les habilitats motores, potenciar les habilitats comunicatives i establir vincles afectius.

Hi ha nombrosos estudis científics que proven que l’estructura del cervell pot variar segons l’experiència i formació de cada individu. En aquest sentit, la música pot valdre’s d’aquesta plasticitat del cervell per tal de millorar la qualitat de vida dels infants tant a curt com a llarg plaç.

Per tots aquests beneficis i per la font de plaer que representa pels infants, és totalment recomanable promoure l’estimulació musical en la primera etapa de la vida.



LES SESSIONS:

L'estimulació musical proposada consisteix en una sessió de "Música en família" de 45 minuts per a grups de com a màxim 8 nadons acompanyats per la mare i/o el pare. Les sessions poden ser setmanals, quinzenals o mensuals.

Els grups s’organitzen, de manera flexible, segons les edats: 
                 
                 Grup 1, nadons fins a 1 any.
                 Grup 2, a partir d'1 any.
                 Grup 3, a partir de 2 anys.


El que es pretén és crear un espai on els nadons/infants poguin cantar, tocar, escoltar, mirar, explorar, fer sons, compartir, riure i jugar a partir de cançons, jocs de falda, moxaines, danses, activitats de moviment, audicions, pràctica instrumental, massatges i relaxació.

En cada sessió es duen a terme tota mena d’activitats musicals i es donen orientacions als pares per a què en puguin fer d’altres a casa amb els fills.





OBJECTIUS:

La llista de beneficis que pot aportar la música és amplia. Els principals objectius, agrupats en tres grans àrees, es podría resumir de la següent manera:

Àrea cognitiva: Potenciar l’atenció, concentració i la memòria; facilitar l’adquisició del llenguatge; millorar les capacitats d’obsevació i discriminació; i  educar de l’oïda.

Àrea física: Treballar la motricitat fina i gruixuda; i desenvolupar l’esquema corporal.

Àrea emocional/social: potenciar el vincle afectiu amb els pares i la relació amb iguals; i millorar la capacitat d’expressar i comunicar.



Per a més informació, preus, horaris, etc: mtgarraf@gmail.com




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada