Qui sóc?


Molt bones! Gràcies per interessar-te per aquest blog!

Aquí t’explico com vaig anar a parar al món de la musicoteràpia i una mica el que he fet fins ara:

Em dic Raül Planas (Sitges, 1975), sóc mestre de música i musicoterapeuta, i toco el piano i la guitarra. Exceptuant els gairebé dos anys que vaig passar entre Anglaterra i Irlanda, des de l’any 1995 m’he dedicat a ensenyar música a nens (i no tan nens) de totes les edats. Concretament des del 2003 fins al 2008  vaig viure a Nicaragua on vaig iniciar el projecte “Ritmo en los barrios” per fer arribar la música a nens de baixos recursos en escoles rurals i en centres per a nens del carrer en barris marginals.  Aquest projecte va ser concebut des de l’educació musical però de seguida vaig poder observar que la música influia en els nens de manera terapèutica i que els aportava una sèrie de beneficis, sobretot, en l’àrea emocional. Després d’haver-me trobat, en les escoles en què jo havia treballat a Catalunya, molts nens amb necessitats educatives especials que mostraven ser molt sensibles a la música, va ser aquesta experiència a Nicaragua la que em va fer acabar d’adonar dels efectes que té la música en les persones i em va fer decidir estudiar un màster en musicoteràpia quan vaig tornar a viure a Barcelona.

Des d’aleshores, a més a més de les pràctiques del màster (de la Universitat Pompeu Fabra) realitzades a la Fundació Catalana de Síndrome de Down i d’haver fet observacions amb musicoterapeutes reconeguts com Catherine Clancy, Dàmaris Gelabert, Melissa Mercadal, Isabel Roca i l’equip de l’Associació Ressó de Musicoteràpia, entre d’altres, aquesta ha estat la meva experiència:

-Curs 2012-2013: Musicoteràpia amb nens i adults amb discapacitats vàries (paràlisi cerebral, trastorn de l’espectre autista, trastorn de la conducta, retard mental, síndrome de Down) al Projecte Sòpuls-Ateneu (Banyoles).

-Maig 2013: Taller de musicoteràpia en geriatria amb la Fundació Amics de la Gent Gran (Lleida).

-Octubre-desembre 2012: Musicoteràpia en geriatria al Casal d’Avis Món (Barcelona).

-Octubre 2012: Assistència al IV Congreso Nacional de Musicoterapia (Madrid).

-Estiu 2012: Voluntariat de musicoteràpia al Casal d’Estiu de l’Escola d’Educació Especial Can Rigol (El Prat de Llobregat) amb nens d’entre 8 i 16 anys amb paràlisi cerebral, síndrome Williams i trastorn de l’espectre autista.

-Primavera-estiu 2012 Tallers de musicoteràpia en geriatria amb la Fundació Amics de la Gent Gran (Barcelona, Vic i Calaf).

-Curs 2011-12: Tallers de Musicoteràpia a la USEE de l’Escola Vora del Mar (Cubelles) amb nens d’entre 3 i 12 anys amb síndrome de Down, trastorn general del desenvolupament, trastorn de l’espectre autista i retard mental.

-Gener-Març 2012: Musicoteràpia en geriatria al Casal d’Avis Món (Barcelona).

-Curs 2010-2011: Taller de Musicoteràpia amb un nen de 10 anys amb triplègia i baixa visió a l’Escola Montessori (Rubí).

Avui en dia, però, l’experiència més important és fer música amb el meu fill Barcel que tot just acaba de fer un any!

Per qualsevol cosa em pots escriure a mtgarraf@gmail.com

Estem en contacte!


Raül

Sitges, maig 2013PD: En aquest enllaç es pot veure tot el que s'ha fet durant el trimestre que ha durat la difusió del projecte Musicoteràpia Garraf

2 comentaris:

 1. HOla Raul!

  com sempre m'ha encantat rebre el teu nou projecte i llegir el teu blog.

  Vaig coneixer el teu projecte a Granada i des d'aleshores t'he anat seguint.

  Una abraçada.

  c

  ResponElimina
 2. Bones! Aquest projecte, de fet, és la continuació del que vaig engegar a Nicaragua. Records!

  ResponElimina